Home » Blog

Afbeelding van de Nyhavn in Kopenhagen

Kopenhagen in 21 foto’s (+ een paar fijne vegan restaurantjes)

Ja, het voelt ontzettend cliché om deze blogpost te beginnen met een foto van de Nyhavn, de Nieuwe Haven in Kopenhagen. Wat zeg ik: het ís ontzettend cliché. Aan de andere kant, nu weten jullie wel meteen in welke stad ik ben geweest, haha. Mijn ouders namen ons tussen Kerst en Oud & Nieuw inderdaad mee naar de hoofdstad van Denemarken, de stad waar ik al een tijdje benieuwd naar was. En uiteraard ging mijn camera ook mee!

Meer lezen

Afbeelding van vegan bladerdeegtaartjes met vijgen 1

Recept: Vegan bladerdeegtaartjes met vijgen, gekarameliseerde ui en geroosterde druiven

Er zijn mensen die uren kunnen kijken naar Tasty-video’s – je weet wel, van die korte filmpjes die je in een minuut uitleggen hoe je iets moet koken of bakken. Liefst ongezonde dingen met veel kaas, want #foodporn en zo. Wat Tasty is voor die mensen, is BOSH voor mij. Dat is het YouTube-kanaal plus website plus Instagram-account van twee ‘stoere mannen’ die bewijzen dat je helemaal geen dierlijke producten nodig hebt om geweldige creaties te maken (in tegenstelling tot de Sligro-vrachtwagens met een man en de tekst ‘Stoer vlees maakt indruk’ erop. Go away).

En hoewel het punt van zulke 1-minuut-kookvideo’s volgens mij is dat je ze heerlijk kunt bingen, de video’s opslaat en ze vervolgens vergeet, was mijn hoofd er tijdens mijn laatste BOSH-marathon vlak voor Kerst op gebrand om ideeën te verzamelen die ik daadwerkelijk zou kunnen gebruiken voor mijn eerste zevengangendiner ooit. De ‘cheese fig pastries’ leken me perfect als borrelhapje/aperitief, maar klein probleempje: verse vijgen horen niet helemaal bij de tijd van het jaar. En o ja, ik las laatst iets over geroosterde druiven waar ik weleens iets mee wilde doen. En gekarameliseerde ui leek me er ook wel lekker bij.

Meer lezen

Dingen waar ik trots op was in 2018

Het voelt een beetje vreemd, de eerste post op deze blog meteen zo persoonlijk maken. Ik weet hoe het hoort: een verhaaltje over wie ik ben en wat je kunt verwachten, daarna een band opbouwen met lezers en na een tijdje zijn die pas geïnteresseerd in wat ik in vredesnaam doe met mijn leven (spoiler: niet bijster veel). Als je voor het eerst op deze spiksplinternieuwe blogpagina komt denk je dus wellicht: wie is zij en waarom denkt ze dat ze mij iets te vertellen heeft?

Het punt is: gelukkig denk ik dat ook niet. Deze nieuwe blogpagina voelt niet als een nieuw begin, maar als thuiskomen: in 2017 schreef ik voor het laatst op Muy Maaike en Colours ’n Cooking. Daarna heb ik weliswaar regelmatig mijn mening gespuid (eh?) over dingen die me aan het hart gaan op Bedrock, waar ik stage liep en nu freelancewerk doe. Maar schrijven over echt persoonlijke dingen deed ik alleen nog in mijn dagboek. Oké, en op WhatsApp. (Aan alle mensen die dat moeten aanhoren: sorry.)

Meer lezen